به گزارش صدای شهر در جمع خبرنگاران افزود: هم‌اکنون برای تولید هر کیلوگرم خرما در استان بوشهر بین ۴ تا ۸ هزار لیتر آب مصرف می‌شود، این درحالی است که برای تولید هر کیلوگرم گندم حدود سه هزار و ۳۰۰ لیتر و برای چغندرقند پاییزه تنها ۹۳ لیتر آب نیاز است.
وی با ارائه آماری از میزان مصرف آب محصولات اصلی، به چالش‌های پیش‌روی اجرای الگوی کشت، لزوم توسعه آبیاری نوین و نگرانی‌ها از تبعات اجتماعی کاهش سهمیه آب کشاورزان اشاره کرد.
بحرانی با تأکید بر لزوم اصلاح الگوی کشت، به مصرف بالای آب در برخی محصولات اشاره کرد و ادامه داد: هندوانه نیز از جمله محصولات با مصرف آب بالاست و شرایط اقلیمی و روش‌های آبیاری سنتی، این ارقام را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد، این آمارها، نیاز مبرم به تغییرات اساسی در نوع کشت و شیوه‌های آبیاری را گوشزد می‌کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی بوشهر اظهارکرد: در دو جلسه اخیر کمیته سازگاری با کم‌آبی استان بوشهر بحث روی الگوی کشت و تفکیک دشت‌ها متناسب با آب قابل تخصیص و انتقال کشت سبزی و صیفی از محیط‌های روباز به سمت محیط‌های بسته در دستور کار قرار گرفت.
وی بیان کرد: با وجود اقدامات مقدماتی، اجرای کامل این برنامه‌ها منوط به اعلام دقیق آب قابل تخصیص برای هر دشت است تا زمانی که آب قابل تخصیص به تفکیک دشت‌ها اعلام نشود، ما هم نمی‌توانیم حرکتی عملی انجام دهیم.
بحرانی با اشاره به کاهش چشمگیر سهمیه آب کشاورزی، اجرای طرح‌های آبیاری نوین را راهکار اصلی کاهش مصرف آب دانست و گفت: طبق قانون برنامه توسعه هفتم استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری و کاهش برداشت آب از منابع زیرزمینی تأکید شده است.
وی افزود: هدف ما رسیدن به کاهش مصرف با اجرای آبیاری نوین در حدود یکهزار هکتار اراضی زراعی است، با تعامل با وزارت جهاد کشاورزی، در تلاشیم تا کشت‌های غیرضروری را متوقف یا کاهش دهیم تا تخصیص آب نهایی مشخص شود.


Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *