به گزارش صدای شهر پژوهشگران کشف چشمگیری انجام داده‌اند که ارتباط مستقیمی بین میکروبیوم روده و مغز را نشان می‌دهد و به فهم بهتر چگونگی تنظیم رفتار و اشتها کمک می‌کند.
به گزارش science daily در یک پیشرفت علمی مهم محققان روش جدیدی را برای تعامل مغز و روده شناسایی کرده‌اند که آن را حس نوروبیوتیک می‌نامند. این سیستم پیش‌تر ناشناخته به مغز امکان می‌دهد تا سیگنال‌های فوری از میکروب‌های ساکن روده دریافت کند.
مطالعه‌ای که در نشریه Nature منتشر شده و توسط دیگو بوهورکز و مایا کالبرر دانشمندان علوم اعصاب دانشگاه دوک انجام شده بر سلول‌های تخصصی به نام نوروپاد تمرکز دارد. این سلول‌های حسی ریز که در پوشش روده بزرگ قرار دارند قادرند پروتئینی رایج که توسط باکتری‌های روده تولید می‌شود را شناسایی کنند. 
پس از شناسایی نوروپاد‌ها به سرعت سیگنال‌هایی به مغز می‌فرستند که به کاهش میزان مصرف غذا کمک می‌کند.
محققان معتقدند این کشف تنها آغاز کار است و حس نوروبیوتیک ممکن است نمایانگر مکانیسم وسیع‌تری باشد که از طریق آن روده فعالیت میکروبی را رصد می‌کند. این سیستم می‌تواند نه تنها بر رفتار غذایی بلکه بر وضعیت‌های احساسی و همچنین نحوه تأثیر مغز بر محیط میکروبی روده نیز اثرگذار باشد.
دیگو بوهورکز استاد پزشکی و علوم اعصاب دانشگاه دوک و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: ما کنجکاو بودیم بدانیم آیا بدن می‌تواند الگو‌های میکروبی را به صورت لحظه‌ای حس کند نه فقط به عنوان واکنش ایمنی یا التهابی بلکه به صورت واکنش عصبی که رفتار را در لحظه هدایت می‌کند.

نقش فلژی‌لین و نوروپاد‌ها
عنصر کلیدی این سیستم فلژی‌لین است؛ پروتئینی که در ساختار دم‌مانند باکتری‌ها به نام فلاژلا وجود دارد و باکتری‌ها برای حرکت از آن استفاده می‌کنند. هنگام غذا خوردن برخی باکتری‌های روده فلژی‌لین آزاد می‌کنند. نوروپاد‌ها با کمک گیرنده‌ای به نام TLR۵ این پروتئین را شناسایی کرده و پیام را از طریق عصب واگ که خط ارتباطی اصلی بین روده و مغز است ارسال می‌کنند.
تیم تحقیقاتی با حمایت مؤسسه ملی سلامت آمریکا فرضیه جسورانه‌ای مطرح کردند که فلژی‌لین باکتریایی موجود در روده بزرگ می‌تواند نوروپاد‌ها را تحریک کند تا سیگنال سرکوب‌کننده اشتها به مغز ارسال کنند؛ به عبارتی تأثیر مستقیم میکروب‌ها بر رفتار غذایی.
آزمایش پیام‌رسانی میکروبی
محققان این فرضیه را با آزمایش روی موش‌ها بررسی کردند؛ ابتدا موش‌ها را به مدت یک شبانه‌روز ناشتا نگه داشتند و سپس دوز کوچکی از فلژی‌لین را مستقیماً به روده بزرگ آنها تزریق کردند. نتیجه این بود که موش‌ها غذای کمتری مصرف کردند.
در آزمایش مشابه روی موش‌هایی که گیرنده TLR۵ را نداشتند هیچ تغییر رفتاری مشاهده نشد. این موش‌ها به خوردن ادامه دادند و وزنشان افزایش یافت که نشان می‌دهد این مسیر عصبی در تنظیم اشتها نقش دارد. نتایج نشان می‌دهد فلژی‌لین سیگنال بس است را از طریق TLR۵ منتقل می‌کند تا به مغز اطلاع دهد که وقت توقف خوردن است؛ بدون این گیرنده پیام به مقصد نمی‌رسد.
هدایت این کشف بر عهده وینستون لیو،‌ام. دی و دکترای پزشکی، امیلی الوی، دانشجویان برنامه آموزش پژوهشگران پزشکی و ناعما ریچر، پژوهشگر پسادکتری بوده است. آزمایش‌های آنها نشان داد که مختل کردن این مسیر منجر به تغییر عادات غذایی در موش‌ها شد و ارتباط عمیق‌تری میان میکروب‌های روده و رفتار فراهم کرد.
دیگو بوهورکز درباره اهمیت این یافته گفت: به نظر من این تحقیق می‌تواند برای جامعه علمی گسترده‌تر بسیار کمک‌کننده باشد تا نشان دهد چگونه رفتار ما تحت تأثیر میکروب‌ها است. قدم بعدی واضح بررسی این است که رژیم‌های غذایی خاص چگونه می‌توانند منظره میکروبی روده را تغییر دهند که ممکن است کلیدی برای حل مشکلاتی مانند چاقی یا اختلالات روانی باشد.
انتهای پیام/

Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *