به گزارش صدای شهر برنا – گروه علمی و فناوری: تحقیقی جدید نشان می‌دهد که با مهندسی میکروب‌ها می‌توان تولید ویتامین K۲ را فراتر از حد طبیعی افزایش داد. این پیشرفت، راه را برای ساخت محصولات سالم‌تر و با هزینه کمتر هموار می‌کند. یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که چگونه می‌توان با مهندسی ژنتیکی باکتری‌های خاص، تولید ویتامین K۲ را فراتر از محدودیت‌های طبیعی افزایش داد. این پیشرفت می‌تواند مسیر تولید محصولات سالم‌تر و ارزان‌تر را در صنایع غذایی و بهداشتی هموار کند.

به گزارش اینترستینگ انجینرینگ، ویتامین K۲ که نقش مهمی در سلامت استخوان‌ها، انعقاد خون و عملکرد قلب و عروق دارد، به طور طبیعی توسط باکتری Lactococcus lactis تولید می‌شود. این میکروب برای حفظ تعادل خود، تولید این ویتامین را در حد نیاز بدن خود محدود می‌کند که این موضوع مانعی برای افزایش تولید صنعتی به شمار می‌رود.
محققان با استفاده از حسگر‌های زیستی بسیار حساس، مهندسی ژنتیک و مدل‌سازی ریاضی، موفق شدند مکانیزم‌های کنترل تولید ویتامین K۲ در این باکتری را شناسایی و بازطراحی کنند. آنها دریافتند که با تنظیم همزمان میزان مواد اولیه، بیان آنزیم‌ها و ترتیب ژن‌ها، می‌توان تولید ویتامین را به مراتب افزایش داد.
این فناوری نوین می‌تواند باعث کاهش هزینه تولید ویتامین K۲ شده و امکان عرضه مکمل‌ها و محصولات غنی‌شده با دوز بالاتر این ویتامین را فراهم کند.
مطالعه مذکور در مجله mBio منتشر شده و با حمایت موسسه پیشگیری و پژوهش سرطان تگزاس و بنیاد ملی علوم انجام شده است.
انتهای پیام/

Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *